Externalizare IT

Externalizare IT

Acoperirea necesarului de resurse si/sau expertiza IT

Sunt situații în care Externalizarea serviciilor IT devine cea mai viabilă opțiune:

Lipsa de personal specializat

Cei mai buni specialisti IT sunt greu de gasit – mai ales in domeniul IT. Pentru a depasi aceasta situatie, Echipa Unity Solutions va sta la dispozitie respectand bunele practici din domeniu (ITIL) prin intermediul lucrului de la distanta sau acolo unde situatia o impune prin prezenta on-site la client.

Specializari pe un anumit domeniu

Multe proiecte necesită fie roluri tehnice super specializate – limitate ca perioada in cadrul proiectului. De asemenea pot interveni situatii cand sunt necesare anumite specializarii in poziții temporare din cadrul anumitor proiecte, pozitii ce nu sunt atractive resurselor existente, ce nu pot fi acoperite datorita lipsa de capacitate.

 

Proiecte complexe

Abordarea unui proiect complex necesită foarte multe cunoștințe și expertiză tehnică. Fara cunostintele necesare, situatia proiectului poate deveni dificila, ajungand chiar la nerespectarea termenelor si chiar la intreruperea acestuia, sau de ce nu la pierderea finantarii interne sau externe. Nu in ultimul rand intodeauna cand se incepe un proiect se tine cont de oportunitatea acestuia si de calculele de ROI (return of investment) sau mai direct spus beneficiile directe operationale ce pot aduce venituri suplimentare sau reduceri de cheltuieli

Termene scurte

Obținerea rezultatelor corecte la momentul potrivit poate fi diferența dintre succes și eșec. Neavand resursele si cunostintele tehnice necesare, termenele din cadrul proiectelor nu se pot atinge.

Suport si Consultanta

Externalizarea serviciilor IT include si servicii de consultanta si suport pentru proiectele existente sau in derulare

Costuri scazute

Companiile ce folosesc serviciile de externalizare IT elimina complet costurile cu personalul intern, ducand de multe ori la reduceri de costuri. Daca tinem cont de profesionalitatea echipei Unity Solutions, documentarea executiei va duce la cresterea competentei echipei clientului si posibilitatea continuarii activitatii de sustinere, mentenanta, modificari ulterioare cu resursele existente.