De ce Cloud Computing pentru bănci?

Cloud computing-ul poate ajuta instituțiile financiare să îmbunătățească performanța în mai multe moduri.

Economii de costuri și facturare bazată pe utilizare

În cazul cloud computingului, instituțiile financiare pot transforma o cheltuială de capital în avans într-un cost operațional mai mic și continuu. Nu este nevoie de investiții grele în hardware-ul și software-ul nou. În plus, natura unică a cloud computing-ului permite instituțiilor financiare să aleagă serviciile necesare în funcție de remunerare.

Continuitatea afacerii

Cu cloud computing-ul, furnizorul este responsabil de gestionarea tehnologiei. Firmele financiare pot obține un nivel mai ridicat de protecție a datelor, toleranță la erori și recuperare în caz de dezastru. Cloud computing-ul oferă, de asemenea, un nivel ridicat de redundanță și de back-up la un preț mai mic decât soluțiile tradiționale gestionate.

Agilitate de afaceri și Focus

Flexibilitatea modelelor de operare bazate pe cloud permite instituțiilor financiare să experimenteze cicluri de dezvoltare mai scurte pentru noile produse. Acest lucru sprijină un răspuns mai rapid și mai eficient la nevoile clienților bancari. Deoarece cloud-ul este disponibil la cerere, sunt necesare mai puține investiții în infrastructură, economisind timpul inițial de configurare. Cloud computing-ul permite, de asemenea, dezvoltarea de noi produse pentru a avansa fără investiții de capital. Cloud computing-ul permite, de asemenea, companiilor să mute serviciile necritice în cloud, inclusiv corecții software, întreținere și alte probleme de calcul. Prin urmare, firmele se pot concentra mai mult pe activitatea de servicii financiare, nu it.

Verde IT

Organizațiile pot utiliza cloud computing-ul pentru a-și transfera serviciile într-un mediu virtual care reduce consumul de energie și amprenta de carbon care rezultă din crearea unei infrastructuri fizice. De asemenea, duce la o utilizare mai eficientă a puterii de calcul și la un timp mai puțin inactiv.

Modelele de servicii cloud oferă instituțiilor financiare opțiunea de a trece de la o abordare capitală la un model de afaceri mai flexibil, care reduce costurile operaționale.

Cheia succesului constă în selectarea modelului de servicii cloud potrivit pentru a satisface nevoile de afaceri. În această secțiune examinăm diferite modele pentru servicii de cloud computing, operațiuni și implementare.

Modele de servicii cloud

Business Process-as-a-Service (BPaaS). Cloudul este utilizat pentru procese de afaceri standard, ar fi facturarea, statul de plată sau resursele umane. BPaaS combină toate celelalte modele de servicii cu expertiza procesului.

software-as-a-Service (SaaS). Un furnizor de servicii cloud găzduiește software-ul de afaceri și datele conexe, iar utilizatorii accesează software-ul și datele prin intermediul browserului web. Tipurile de software care pot fi livrate în acest fel includ contabilitatea, gestionarea relațiilor cu clienții, planificarea resurselor de întreprindere, facturarea, gestionarea resurselor umane, gestionarea conținutului și gestionarea birourilor de service.

Platforma-as-a-Service (PaaS). Un furnizor de servicii cloud oferă o platformă completă pentru dezvoltarea, stocarea și testarea aplicațiilor, interfeței și bazei de date. Acest lucru permite întreprinderilor să simplifice dezvoltarea, întreținerea și sprijinirea aplicațiilor personalizate, reducerea costurilor IT și minimizarea nevoii de hardware, software și medii de găzduire.

infrastructură-ca-un serviciu (IaaS). În loc să achiziționeze servere, software, spațiu pentru centre de date sau echipamente de rețea, acest model de cloud permite companiilor să cumpere aceste resurse ca serviciu complet externalizat.

Modele de implementare în cloud

Există trei moduri în care furnizorii de servicii implementează cel mai frecvent nori:

Nori privați. Infrastructura cloud este exploatată exclusiv pentru o anumită companie. Aceasta poate fi gestionată de companie sau de o terță parte și poate exista în incinta sau în afara acestuia. Aceasta este cea mai sigură dintre toate opțiunile cloud.

Nori publici. Infrastructura cloud este pusă la dispoziția publicului larg sau a unui grup industrial mare și este deținută de o organizație care vinde servicii cloud.

Nori hibrizi. Infrastructura cloud este compusă din doi sau mai mulți nori (privați sau publici) care rămân entități unice, dar sunt legați pentru a furniza servicii.

Modele de operare cloud

Al treilea aspect al alegerii modelului de livrare a serviciilor cloud potrivit este determinarea modelului de operare adecvat pentru combinația necesară de resurse și active.

Am identificat trei modele de operare pentru serviciile cloud:

Mărirea personalului. Firmele financiare pot dobândi expertiză în cloud prin angajarea de persoane cu seturi le-a făcut de la furnizorii de servicii. Personalul suplimentar poate fi găzduit în centrul captiv offshore existent al firmei. Acest model de operare permite flexibilitate și permite firmelor să aleagă cea mai bună resursă pentru fiecare cerință specifică.

Captivi virtuali. Captivii virtuali au un grup de resurse sau centre dedicate pentru a ajuta la operațiunile în cloud și pentru a satisface cererea. Acest model de operare este o alternativă bună la o abordare completă de outsourcing.

Outsourcing furnizori. Această abordare utilizează centre offshore, facilități și persoane de la un furnizor terț să se ocupe de operațiunile în cloud. Modelul combină resursele și investițiile pentru a răspunde serviciilor de cloud pentru mai multe bănci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.