Cloud computing este sfârșitul departamentului IT așa am știut-o?

Toți furnizorii de servicii cloud promit că o soluție de cloud computing reduce costurile IT. Partea crucială a acestei promisiuni este reducerea costurilor cu forța de muncă. Acest lucru îl puteți găsi pe cele mai multe „cloud cost calculatoare” disponibile pe internet.

Server intern versus server virtual

Aveți două opțiuni atunci când aveți de-a face cu cloud computing.

Primul este de a găzdui un server intern. Aveți un cost o singură dată adus de achiziție server; apoi veți avea nevoie de cel puțin un administrator de sistem pentru a gestiona acel server.

Al doilea este de a angaja un server virtual. Are aceleași specificații de la un furnizor public de cloud, astfel încât nu aveți nevoie de nimeni. În afară de faptul că, cea mai mare parte din ceea ce ai fost de gând să plătească că angajat devine „economii de costuri”.

Acest lucru ne conduce la următoarea întrebare: Cloud computing-ul este sfârșitul departamentului IT, așa am știut?

Să urmăm mai întâi logica vânzătorului până la concluzia finală. Potrivit acestora, singurul loc în care s-ar putea găsi locuri de muncă în managementul infrastructurii ar fi infrastructura cloud pe care o furnizează. Prin infrastructură, ne referim la server, networking, chiar și la sistemele de operare. Aceste domenii cruciale ale IT-ului ar dispărea în timp, pe măsură ce locurile de muncă au devenit din ce în ce mai rare.

Ideea de a nu avea nevoie de IT este o sabie cu două tăișuri. Pe de o parte, utilizatorii de afaceri, în special cei care au o relație slabă cu IT, găsi acest lucru foarte atrăgătoare și să-l utilizați ca un motiv mare pentru a promova nor. Pe de altă parte, generează rezistență din partea departamentelor IT, care înțeleg că ideea de a nu avea nevoie de nimeni este doar un mit.

3 Mituri despre serverele Cloud

Câteva dintre ipotezele pe care le fac oamenii despre serverele cloud nu sunt adevărate, iar furnizorii de cloud neagă unele dintre ele.

Backup este o astfel de presupunere. Mulți oameni încă presupun că serverele cloud sunt copiate de rezervă automat. Ei nu înființează nici un fel de sistem de rezervă, și sfârșesc prin a pierde o mulțime de date. Furnizorii de cloud nu efectuează niciun fel de backup automat decât dacă le solicitați în mod explicit acest lucru. Înăuntru addition, acesta este ceva most users a ierta la spre a face.

Managementul securității este o altă problemă. Mulți oameni cred că, din moment ce serverul este găzduit pe altcineva de infrastructură, ei „va face griji cu privire la toate problemele de securitate pentru tine. Nu e adevărat deloc.

Atunci când închiriați un server cloud, majoritatea furnizorilor de cloud vor livra un server virtual cu un fel de conexiune la distanță activată. Acest lucru înseamnă că, dacă nu vă configurați serverul în spatele unui fel de firewall sau cu reguli de protecție, este deschis să atace din exterior de îndată ce acesta urcă. În timp ce nu am nici statistici cu privire la acest punct, am văzut unele servere am înființat cu acces FTP fiind atacat mai puțin de cinci minute după ce merge online.

Acest lucru înseamnă că având pe cineva de la IT gestionarea serverele dvs., chiar și cele găzduite, poate fi foarte important. Sigur, o poți face singur, dar apoi ești în aceeași poziție ca și ai fi încercat să gestionezi singur un centru de date intern.

Faptul este că, pentru majoritatea oamenilor, un server cloud este la fel ca un server intern, doar că devine „stocat” în altă parte. Acest lucru înseamnă că aveți nevoie de un administrator de sistem ca tine ar fi pe orice alt server.

Aplicațiile cloud sunt, într-un fel, și mai problematice. Cu cine are responsabilitatea pentru mediu? Ce se întâmplă dacă un utilizator șterge accidental date importante sau un cont de utilizator este spart? Gestionarea corectă a parolelor, a politicilor de copiere de rezervă, a strategiilor de control al accesului și a altor probleme sunt și mai importante. Furnizorii de soluții își limitează responsabilitatea de a vă pune la dispoziție datele la SLA predefinit; ei nu spun nimic despre copierea de rezervă a datelor sau posibilitatea de a le restaura mai târziu. Același lucru este valabil și pentru gestionarea utilizatorilor și a parolelor: responsabilitatea este pe mâinile utilizatorului. Dacă toate conturile sunt configurate cu parole implicite sau slabe, riscați să le invadați cineva și să furați date sensibile.

Pe măsură ce tot mai multe date se mută în aplicații cloud, acestea devin ținte interesante, iar atacurile vor avea o tendință ascendentă. Aceasta înseamnă că, mai mult ca niciodată, aveți nevoie de IT, oameni, pentru a vă gestiona mediul de aplicații cloud, deoarece aveți nevoie de oameni pentru a vă gestiona infrastructura.

Rolul cloudului în departamentele IT

Cloud-ul nu amenință locurile de muncă în IT și nici nu reduce la zero importanța departamentelor IT. În orice caz, tendința pe termen scurt este o creștere a importanței pe măsură ce utilizatorii își dau seama că au nevoie de ajutorul IT pentru a gestiona mediile complexe de servere și aplicații care sunt create ad-hoc în graba lor de a se muta în cloud. Poate că, în unele cazuri, va reduce doar existente IT organigramă diagramă. Cu toate acestea, chiar și aceasta este o chestiune de analiză atentă.

Ca și în cazul majorității tehnologiilor noi, cloud computing-ul nu va promova distrugerea locurilor de muncă în domeniul IT, ci mai degrabă o schimbare în natura lor; dezvoltatorii trebuie să adopte noi mentalități pentru a dezvolta aplicații și servicii bazate pe cloud, DBAs va trebui să se adapteze la sistemele bazate pe cloud și la sistemele orientate spre date mari. Administratorii de sistem vor trece de la problemele de infrastructură de nivel scăzut (care vor fi din ce în ce mai mult provincia exclusivă a furnizorilor mari) la gestionarea mediilor complexe, la crearea mai multor aplicații, furnizori de cloud, servere virtuale și fizice și chiar la fuzionarea centrului de date intern cu cloudul public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.